Golftrolley

Golftrolley

Een golftrolley is energiebesparend, comfortabel en biedt vaak meer opbergruimte. Jong of oud, tegenwoordig lopen bijna alle golfers met een trolley. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, om u een beetje wegwijs te maken staan hieronder de voornaamste verschillen beschreven.

golftrolley

Welke golftrolley moet ik kopen?

Golftrolleys zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo bestaan er trolleys met twee wielen, drie wielen, vier wielen en elektrische trolleys. Een tweewielige trolley is ontworpen om achter u te worden getrokken, terwijl de stabielere driewiel trolley meestal wordt geduwd.

Golftrolley met twee wielen
Als u op een vlakkere baan speelt speelt, is een tweewiel trolley makkelijk hanteerbaar. Daarnaast zijn tweewiel trolleys vaak betaalbaar, licht van gewicht en nemen opgevouwen weinig ruimte in beslag. Toch worden deze trolleys nog maar weinig verkocht, de hoofdreden hiervoor is de wendbaarheid en de stabiliteit.

Golftrolley met drie wielen
De driewiel golftrolley komt tegenwoordig vaker voor dan de klassieke tweewiel trolley. Omdat u de trolley makkelijk voorruit kunt duwen is deze lichter om mee te lopen, het derde wiel zorgt daarnaast voor meer stabiliteit. De meeste driewielers zijn uitgerust met een voet- of handrem, zo kunt u de trolley veilig op een helling parkeren zonder dat u bang hoeft te zijn voor het naast gelegen slootje. Het formaat van de wielen zijn samen met de lagers bepalend voor het loopcomfort. De meeste modellen worden geleverd met extra accessoires zoals; een bekerhouder, parapluhouder, ballen-netje en scorekaart-houder. Het nadeel van de meeste driewiel trolleys zijn de extra handelingen die u moet verrichtten om de trolley in en uit te vouwen. Naast driewiel trolleys zijn er ook enkele vierwiel trolleys te koop. Deze zijn vaak nog stabieler maar ook hoger in prijs.

Een drie- of vierwiel trolley is vaak duurder in aanschaf dan een twee wiel trolley maar een goedkoper alternatief voor een elektrische trolley, of op termijn een gehuurde trolley van uw pro-shop. Uw eigen trolley gaat immers jaren mee en heeft amper tot geen onderhoudskosten.

Motocaddy golftrolley

Elektrische golftrolley

Elektrische golftrolleys zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De nieuwe modellen zijn over het algemeen makkelijk op te vouwen en een stuk lichter dan hun logge voorgangers. Dit verschil zit hem voornamelijk in de overgang van lood naar lithium accu’s en de nieuwe frame type. De elektrische trolley is het ideale hulpmiddel wanneer u veel banen loopt of wanneer u voornamelijk heuvelachtige banen loopt.

De accu
Het belangrijkste onderdeel van een elektrische trolley is de accu. Wanneer u overweegt een elektrische trolley aan te schaffen is het raadzaam om van te voren te bedenken hoeveel ronde u uiterlijk met de trolley gaat lopen. Accu’s zijn veelal te koop in een 18 of 36 holes versie, het zou vervelend zijn wanneer u na 18 holes moet ophouden alleen omdat uw accu leeg is. In de werkelijkheid gaan deze accu’s vaak wat langer mee, de aangegeven holes zijn slechts een indicatie en moeten moeiteloos het aantal aangegeven holes kunnen halen op allerlei type golfbanen. Controleer hoeveel holes de accu meegaat, hoe snel deze kan worden opgeladen, wat de levensduur is en wat voor garantie u op de accu heeft.

De prijs van een elektrische trolley ligt over het algemeen hoger dan een driewiel trolley, maar op de lange termijn is het een goede investering, u loopt comfortabel en hoeft zich enkel bezig te houden met uw spel.

Het frame
Elektrische golftrolleys zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Sommige modellen zijn in hoogte verstelbaar, klein opvouwbaar of lichter van gewicht. Neemt u de trolley mee naar huis of plaatst u deze in uw locker? Wanneer u de trolley mee naar huis neemt, past deze dan in uw auto en beschikt u thuis over een droge ruimte waar u de trolley kunt stallen? Bekijk de mogelijkheden en neem deze mee in uw overweging wanneer u een frame uitkiest.

Sommige elektrische trolleys zijn voorzien van extra accessoires, waarvan sommige nuttig zijn en sommige minder. Batterij-indicatoren, tijd en vermogen zijn allemaal goed. Afstandsmetingen en stappentellers minder, omdat ze alleen werken als u in een rechte lijn naar uw bal loopt, wat hoogst onwaarschijnlijk is. Daarnaast zijn er veel accessoires te koop, wanneer u alles van te voren heeft bekeken en in één keer koopt heeft u misschien een goede onderhandel positie.

De meeste fabrikanten die elektrische trolleys leveren verkopen ook bijpassende golftassen. Vaak zijn deze speciale trolley tassen voorzien van een bodem die naadloos aansluit op de trolley waardoor deze steviger vastzitten.